10 apr. 2024

Debuut EP van Sarah Julia gereleased

Sarahjulia Boeken

De Amsterdamse zussen Sarah Julia delen vandaag hun debuut-EP 'How Do We Go Back To Being Normal?' met de rest van de wereld. Na de eerdere singles 'Cairngorms' en 'Mount Fuji' zet Sarah Julia vandaag ook 'Thoughtless Man' in de schijnwerpers, een prachtig beklijvend nummer dat de kwaliteiten van de zussen als verhalenvertellers laat horen.

"Het gaat over een man die erg egocentrisch is en niet nadenkt over de gevolgen van zijn daden. Hoe vaak je het ook probeert uit te leggen, die persoon begrijpt het niet. Het gaat over de ontdekking dat de enige manier om vooruit te komen is om vrede in jezelf te vinden in plaats van te hopen dat de ander verandert."

Sarah Julia's debuut EP laat zien hoe het duo samenkwam om creatieve troost en inspiratie te vinden in turbulente tijden; het proces van het schrijven van 'How Do We Go Back To Being Normal?' hielp hen een bepalend geluid te vinden dat weerklank heeft gevonden bij hun enorme online fanbase en in persoon bij shows in geboorteland Nederland, Londen en verder.

De EP klinkt als indie-folk plaat uit zowel het verleden als de toekomst waarop de akoestische gitaar en de sterk aangevoerde tweestemmige harmonie├źn centraal staan.

De EP gaat over onafhankelijk worden. [...] Het gaat ook over nostalgie naar een tijd waarin alles aan de oppervlakte eenvoudig leek en het herdefiniëren van de relatie tussen ons en onze ouders.

Sarah Julia

Sarahjulia Cover