23 okt. 2023

Distant + For I Am King op tour

Distant 2022 3
FOR I AM KING © Tim Tronckoe 2021, All Rights Reserved (25)

Distant + For I am King op tour

All metalheads unite! De Nederlandse metalbands Distant en For I Am King bundelen hun krachten en trekken begin 2024 door Nederland met vier knallende shows. De kaartverkoop voor de shows is direct gestart.

๐——๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜
Distant combineert downtempo deathcore, indringende brutal death
metal, en beatdown tot hun eigen heavy sound. Sinds hun oprichting in 2014 en de release van hun EP's 'Slither' en 'Tsukuyomi' raast Distant als een wervelwind naar de muzikale top. Hun creativiteit beperkt zich niet alleen tot muziek; zo bracht de band het boek 'The Rise of Tyrannotophia' uit, waarin alle folklore en verhalen achter hun eerste twee albums worden belicht.ย 

๐—™๐—ผ๐—ฟ ๐—œ ๐—”๐—บ ๐—ž๐—ถ๐—ป๐—ด
De Nederlandse metalband For I Am King tourt met hun moderne en furieuze metal al ruim 10 jaar de wereld rond. Met hun eerste 2 albums (โ€˜Daemonsโ€™ in 2016 en โ€˜Iโ€™ in 2018) gooide ze hoge ogen bij het publiek in Aziรซ en Europa. For I Am King brengt complexe en ziedende maar altijd pakkende metal met hypnotiserende melodieรซn onder leiding van de unieke stem van frontvrouw Alma Alizadeh. Op 19 januari 2023 kwam het met lovende kritieken overladen derde album โ€˜Crownโ€™ uit, de spreekwoordelijke kroon op het 10-jarig bestaan van de band.