05 mrt. 2024

Idaly wint Edison Pop award Soul/R&B/Funk

Idyaly Edison

Idaly wint de Edison Award in de categorie Soul/R&B/Funk voor zijn album Betty. Het album is vernoemd naar zijn oma en droeg de award aan haar op.

Idaly brak door met hiphopcollectief New Wave. Met Betty laat Idaly horen dat hij op alle fronten is gegroeid als artiest en songwriter. Een persoonlijk album met kleine liedjes en grote hits. R&B, Afro, Pop, Hiphop: Idaly gebruikt het allemaal om tot een sound te komen die compleet eigen is.

Het juryrapport:
Een eerbetoon aan zijn oma, maar ook aan zichzelf. Aan zijn muzikale groei sinds die week op Schiermonnikoog in 2015.

Alle ervaringen van de jaren erna, heeft hij gebundeld in een modern R&B album met een sterke hiphop basis. Maar ook elementen uit Afro en Pop weet hij op zo’n manier te gebruiken, dat er een sound ontstaat die compleet eigen is. Waarom het gebaande pad volgen als je de tools bezit om je eigen weg te creëren.

Het is een album dat wederom voor een nieuwe golfbeweging zorgt, eentje die je aan het denken zet, aan het dansen krijgt en een hele generatie laat liefhebben.

Het is een totale beleving, een bijna filmische ervaring, waarbij Idaly volledig in zijn kracht staat: hij is op alle fronten gegroeid als artiest en songwriter, en die ontwikkeling komt op een bijzondere manier samen in een geweldig album: Betty.

 

Foto: Ben Houdijk

Edisonspop2024 Winnaars Photo Ben Houdijk Lr