10 jun. 2024

Jaïr Faria wint Mentos Grote Prijs van Nederland 2024

Jairfaria2

Met trots mogen we typen dat Jaïr Faria de winnaar is van de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024. De 41ste editie vond afgelopen weekend plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

De 19-jarige Jaïr ontvangt €10.000,- om zijn muzikale carrière een vliegende start te geven. Hij neemt het stokje over van Lance Priester, die in 2023 de Mentos Grote Prijs won.

Muziek is Jaïr Faria met de paplepel ingegoten. Hij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van vader Glen. In 2014 speelde hij de rol van Ahmed in de musical Waanzinnig Gedroomd, gebaseerd op de muziek van Kinderen Voor Kinderen. Op 15-jarige leeftijd bracht hij in 2020 samen met zijn vader Glen zijn eerste nummer ‘Terug Naar Nu’ uit. Het nummer werd opgepikt door verschillende radiostations en bestormde de hitlijsten. In 2021 bracht Jaïr zijn eerste solo-single ‘Valentine’ uit, eind 2023 gevolgd door de single ‘Wasted Noun’. In 2021 werkte hij samen met Goat Organic Apparel en kwam hij met zijn eigen merchandiselijn.

Jair bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwste single 'Do Better' uit. Een nummer over de uitdagingen om weer door te gaan na een mislukte relatie.

Al meer dan 40 jaar is de Grote Prijs van Nederland een instituut voor muzikanten, de muziekindustrie en het publiek. Dit instituut heeft de weg geplaveid voor enkele van de meest vooraanstaande Nederlandse talenten, onder wie Brainpower, Typhoon, Junkie XL en Eefje de Visser. De Grote Prijs vormt de ontbrekende schakel tussen de overweldigende online muziekindustrie en de Nederlandse offline poppodia, die essentieel zijn voor de groei van muzikanten.

Van deze kersverse winnaar van de Mentos Grote Prijs van Nederland gaan we nog veel horen!

Jair Faria MGPNL