30 jan. 2024

Nominaties Edison Pop 2024 bekend

Edison Beeldjes 1200X460 C Center

De Edison Pop 2024 nominaties zijn bekend. De onafhankelijke vakjury heeft op basis van kwaliteit, artistieke waarde en impact, per categorie drie producties uit het afgelopen jaar genomineerd. MOJO NL artiesten hebben maar liefst negen nominaties weten te bemachtigen! Wie van deze artiesten uiteindelijk met een prestigieuze Edison naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 4 maart aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.

De vakjury
Naast meestemmend voorzitter Daniel Dekker (Head of Radio Omroep Max) bestaat de vakjury uit Eric van Holland (Senior Editor Spotify Benelux), Vera Siemons (3FM DJ), Martijn Biemans (Music Director Qmusic), Anna Veenstra (Sr. Programmeur Melkweg), Nils Brokerhof (Music Director 100%NL/SLAM!), en Randall Spann (Music Director FunX). De jury heeft gekeken naar producties die verschenen in de periode 2023. Er zijn 11 categorieën voor Edison Pop. Sinds 2010 zijn alle muziekproducties van Nederlandse bodem.

Edisons
De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award en Britse Brit Award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.

 • Anouk Hrscan 2023©Tonydocekal 2

  ALBUM: Anouk - Deena & Jim

  Jezelf blijven innoveren. Het is een van de grootste krachten van een artiest. Zeker als je al ruim vijfentwintig jaar succesvol bent. Anouk doet het: ze weet wéér te verrassen. Met een album dat voelt als een film, klinkt als een unieke ervaring en arriveert als een statement.

 • Kevin Lowres

  SONG: Kevin ft. S10 - De Leven

  Geïnspireerd door de versie die pianist Joep Beving en S10 opnamen, maakte Kevin dit jaar zijn eigen bewerking. Het is geen cover; eerder een vervolg. S10 zong het refrein opnieuw, waarmee het duo ervoor zorgt dat ‘De Leven’weer een decennium mee kan.

 • Claude Vas Y

  SONG: Suzan & Freek, Claude - Vas Y (Ga Maar)

  Nog voordat Claude zijn debuutsingle had uitgebracht, had hij het refrein van ‘Vas-y (Ga Maar)’ geschreven. Suzan & Freek waren hier meteen weg van en al snel werd besloten het nummer samen af te maken. Het resultaat is een gevoelige ballade, dat klein begint maar groots en meeslepend toewerkt naar een grande finale.

 • Weval

  DANCE: Weval - Remember

  Elektronische muziek organisch laten aanvoelen, daarin zijn de mannen van Weval meesters. Hun derde album Remember centreert zich rond herinneringen. Ze blikken terug op hun muzikale reis van de afgelopen tien jaar en putten daarbij uit hun inspiratiebronnen.

 • CHO boeken

  HIPHOP: Cho - Knock Knock 4

  Een album zoals het hoort: een totaalpakket. Het is filmisch, persoonlijk, dynamisch en neemt je mee in de wereld van CHO. Of het nou liefdesliedjes zijn of raptracks met een uniek sterke flow. Bijgestaan door producers Spanker en Reverse komt het leven in De Bijlmer in elk aspect tot leven op Knock Knock 4.

 • Kevin Lowres

  HIPHOP: Kevin - Wonderland

  Alles valt op zijn plek voor Kevin met dit album. Het voelt natuurlijk aan, zonder spanning te verliezen. Hij weet zijn formule te perfectioneren en tegelijkertijd soms ook te verrassen. Hij heeft de standaard weer hoger gelegd. Kevin neemt je mee naar zijn Wonderland, waar de Mad Hatter gewoon een Fisherman draagt.

 • De Staat (51150)

  ROCK: De Staat - Red / Yellow / Blue

  In een zoektocht naar nieuwe processen committeerde De Staat zich aan een release in drie verschillende sferen en kleuren: Red / Yellow / Blue. Het is een project dat de band de vrijheid heeft gegeven de grenzen van hun sound op te zoeken en daarmee weer een nieuwe laag aan hun muzikale identiteit toe te voegen.

 • Benny Sings boeken

  SOUL/R&B/FUNK: Benny Sings - Young Hearts

  en carrière van ruim twintig jaar en tien albums, maar nog steeds met een jonge geest die wil experimenteren. Dat speelse karakter hoor je terug in Young Hearts, een album dat je meeneemt naar een warme zonnige dag, waarbij alle zorgen even verdwijnen en een gevoel van vrijheid overblijft.

 • Idaly boeken

  SOUL/R&B/FUNK: Idaly - Betty

  Hij brak door met hiphopcollectief New Wave. Met Betty laat Idaly horen dat hij op alle fronten is gegroeid als artiest en songwriter. Een persoonlijk album met kleine liedjes en grote hits. R&B, Afro, Pop, Hiphop: Idaly gebruikt het allemaal om tot een sound te komen die compleet eigen is.