25 okt. 2023

Spinvis voegt Paradiso show toe aan 'Be-Bop-A-Lula' tour

Van 16 september 2023 tot en met 25 januari 2024 trekt Spinvis door Nederland en België.
De tour staat in het teken van het album ‘Be-Bop-A-Lula’
Spinvis Kleur Liggend
Van 16 september 2023 tot en met 25 januari 2024 trekt Spinvis door Nederland en België met zijn 'Be-Bop-A-Lula' tour. De tour staat in het teken van het gelijknamige album. Er ontbrak nog één klassieke venue in deze tour en dat was de Grote zaal in Paradiso, op 2 januari staat Spinvis in Amsterdam voor een extra show. De kaartverkoop voor de Paradiso show start op 27 oktober om 10:00 uur.

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nummer 1-album 7.6.9.6. uit 2020 haalde alle jaarlijstjes.

Een blik in de kaleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, de duisternis van de club, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank: zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit.

Muzikale duizendpoot Spinvis hoort overal muziek in. Met o.a. pannendeksels, speelgoed, fluiten en andere ongewone voorwerpen knutselt hij de meest wonderlijke Nederlandse popmuziek in elkaar. Dit alles gepaard met poëtische, dromerige teksten over van alles en nog wat.

''We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula.''

EXTRA SHOW! | Zondag 2 januari 2024 | Paradiso, Amsterdam | Info & tickets 

Website Spinvis