Special events

Meer dan muziek alleen
Amaluna
Harry Potter
Dgs2
Hatsune Miku

MOJO doet meer dan het boeken van pop- en rocksterren en organiseren van concerten en festivals. Door de jaren heen hebben we meerdere acts en shows naar Nederland gehaald die niet in de categorie muziek passen. Van acrobatische family events tot de meest hilarische stand-up comedians en van magische tentoonstellingen tot betoverende lichtshows: hieronder een greep uit MOJO's special events door de jaren heen. 

Cirque du Soleil - Amaluna | Family events

Sinds Saltimbanco in 1995 het Nederlandse publiek liet kennismaken met Cirque du Soleil, boekt het gezelschap show na show daverende successen onder de enthousiaste Nederlandse toeschouwers. 20 jaar na het eerste succes in Nederland was het tijd voor een gloednieuwe show; Amaluna. Amaluna is alweer de 33e productie van Cirque du Soleil, geschreven en geregisseerd door gerenommeerd regisseur Diane Paulus die al eens een Tony Award in ontvangst mocht nemen voor beste regie.

Amaluna neemt het publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door godinnen en geleid door de cyclus van de maan. Het is een samenspel tussen de woorden ama, dat in veel talen ‘moeder’ betekent, en luna, wat ‘maan’ betekent. Het staat symbool voor de moeder-dochter relatie en is een eerbetoon aan alle vrouwen op deze wereld.

Amaluna

Amy Schumer + Rachel | Comedy

Bekend van haar eigen, awardwinnende comedyserie Inside Amy Schumer, comedyfilm Trainwreck en natuurlijk haar hilarische sketches in stand-up comedy. Deze comédienne deinst niet terug voor zelfspot, is goudeerlijk, grof, een beetje gek en weet de juiste snaar te raken als het gaat om de wereld waarin we leven.

Amy schumer, ditmaal vrij sober uitgedost in een zwarte jumpsuit en het blonde haar strak naar achteren, wordt met luid gejuich onthaald door het nederlandse publiek. Volledig terecht, want iedereen die haar tv-sketchshow, debuutfilm of de hbo-comedyspecial heeft gezien, weet hoe hilarisch, origineel en vlijmscherp de 35-jarige schumer uit de hoek kan komen over seks, liefde, showbizz en de rest van het moderne amerikaanse leven.

de Volkskrant

Harry Potter™: The Exhibition

Projectmanager Frederik van Alkemade doet volgens hemzelf "de projecten die voor de rest niemand wil hebben". Tussen de muziekboekers is hij een vreemde eend in de bijt, die verantwoordelijk is voor het naar Nederland halen van family events zoals Cirque du Soleil, Monster Jam en Walking With Dinosaurs.

In 2017 was de extreem succesvolle expositie van Harry Potter te zien in Utrecht, een project waar Frederik 5,5 jaar mee bezig is geweest vanwege de grote internationale concurrentie. De tentoonstelling was eerder in wereldsteden als Shanghai en New York. Frederik: "Het was van begin tot eind bijzonder, elke dag kwamen er mensen verkleed en er zijn fans die wel 18 keer terug zijn gekomen."

Door de jaren heen heeft hij flink wat klachten voorbij zien komen, maar bij deze kon Frederik zijn lachen echt niet inhouden: "Afgelopen weekend waren we bij jullie tentoonstelling Harry Potter The Exhibition. In de winkel heb ik als souvenir een toverstaf gekocht. Eenmaal aangekomen thuis, bleek de toverstaf het echter niet te doen! Ik verwacht een passende oplossing hiervoor."

Hannah Gadsby | Comedy

Op 19 en 20 november 2022 speelde Hannah Gadsby haar lovende show 'Body of Work' in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In 2018 brak ze door bij het grote publiek dankzij haar veelgeprezen show ‘Nanette’ en de daarop volgende ‘Douglas’ die werden uitgezonden op Netflix. Mensen over de hele wereld werden geraakt door haar goudeerlijke, persoonlijke ervaringen en de grappige manier waarop ze deze aan haar publiek vertelt. Bovendien is ze niet bang om de grenzen van het comedygenre op te zoeken en schuwt daarbij maatschappelijke problemen niet. 

Hatsune Miku Expo

De Japanse virtuele giga-popster en game character Hatsune Miku Expo staat 24 januari in Ziggo Dome.

De altijd 16-jarige Japanse muzieksensatie is voorzien van een unieke, computergestuurde stem en wonderbaarlijke energie. Dit heb je al kunnen ervaren in één van haar vele eigen games. Bij live optredens lijkt ze echt tot leven te komen, middels 3D-weergave. Haar repertoire wordt volledig gecreëerd door individuele makers, wat haar tot het eerste 'crowd-created' virtuele talent ter wereld maakt.

Hatsune Miku

Jimmy Carr | Comedy

Een optreden van Jimmy Carr is niet voor tere zieltjes: geen grap is te grof en niets gaat te ver. In zijn spervuur van briljante oneliners en korte verhalen heeft Jimmy Carr lak aan politieke correctheid: zijn enige doel is om de mensen aan het lachen te maken. Bovendien is Jimmy Carr een meester als het gaat om publieksparticipatie. Op zijn geheel eigen droogkomische toon zet hij hecklers keihard op hun plek. Met zijn splinternieuwe show Terribly Funny zal Carr de zalen doen schudden van het lachen met zijn kenmerkende lekker grove humor.

Jimmy Carr Sold Out Square V3

De Grote Schijn

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt deze herfst voor de derde keer op een rij het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt opnieuw helemaal tot leven!

Laat je tijdens de tocht door het donker meevoeren langs een volledig nieuwe wandelroute van ruim 2 kilometer vol innoverende technieken en mysterieuze verrassingen. Verwonder je aan de uitgelichte natuur en ontdek het Kralingse Bos zoals je het nooit eerder zag. Een unieke belevenis voor jong en oud!