Bas Jansen

arrow down

Bas Jansen

Toen de kans om boeker bij MOJO te worden voorbij kwam, wist Bas meteen dat hij daarvoor wilde gaan.

Bas

Na zijn studies Journalistiek en Communicatiewetenschap rolde Bas eigenlijk als vanzelf de muziekwereld in. Via wat klussen voor de manager van De Staat kreeg hij werk bij zijn favoriete platenfirma Excelsior Recordings en al vrij snel bij het team van Into The Great Wide Open. Eerst op de afdeling Communicatie, maar Bas raakte steeds meer betrokken bij het programmeren.

“Dat heeft me altijd al het meest geïnteresseerd. Toen de kans om boeker bij MOJO te worden voorbij kwam, wist ik dus meteen dat ik daarvoor wilde gaan.” Het beste werkt hij vanuit oprecht enthousiasme, zegt hij: “Trouw en loyaal zijn, dat werkt voor mij.” Nu boekt hij alternatieve muziek in de breedste zin; van gitaren tot elektronica, en combinaties daarvan, tot bijzondere singer-songwriters of neo-klassieke componisten. Als bezoeker was hij, voordat hij dit werk deed, al ‘bloedfanatiek’. “Volgens mij is het belangrijk dat muziek altijd je hobby blijft, omdat dit werk nooit stopt. Sterker nog: in de avonden en het weekend gebeurt het.”

Concert dat indruk maakte: “Meteen denk ik aan Radiohead op Rock Werchter 2003, dat was pure magie. Dat heb je zo eens in de paar jaar en dat voelt dan ook iedereen. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij Sufjan Stevens op Primavera Sound Festival 2011 en Thee Oh Sees op Le Guess Who? May Day 2013. Hoe oud je ook bent, dat soort optredens veranderen je leven. Een beetje. En dat is bijzonder.”

Assistent: Daan van der Leeuw
Bereikbaar via:
015 - 2121 980 of mail Bas
Artiesten: Jack Garratt, Rhye, Julia Jacklin, Whitney, Hauschka, Joep Beving, Angel Olsen, Klangstof, Portugal. The Man, Declan McKenna, Børns, Confidence Man, Shame, The Lemon Twigs, Tinariwen, WAND, Sleaford Mods, Happyness and many more
Festivals: Down The Rabbit Hole, Lowlands, Motel Mozaïque, Into The Great Wide Open, Here Comes The Summer, Naked Song