David van Schuylenburch

arrow down

David van Schuylenburch

Deze boeker houdt ervan om creatief bezig te zijn en nieuwe muziek ontdekken vanuit zijn brede muzieksmaak.

De liefde voor muziek zat er al vroeg in bij David. Via ‘veel op stap gaan’ en zijn baan bij een platenzaak in Den Haag rolde hij zo’n beetje als vanzelf het boekersvak in: een kennis vroeg hem daar te solliciteren bij MOJO.

Hij bleek de juiste eigenschappen te hebben: “Je hebt een stuk specifieke kennis nodig, moet sociaal sterk aangelegd zijn en verder hard kunnen en willen werken.” En, voegt hij toe: “Overtuigingskracht is ook niet onhandig!” Het leukste van zijn vak vindt David het creatief bezig zijn en nieuwe muziek ontdekken. “Ik besteed veel tijd aan het maken van festivalprogramma’s; hou ervan een strategie rondom een festival of artiest te bedenken en die vervolgens uit te werken.” Gelukkig is zijn smaak breed genoeg om zijn liefde voor muziek optimaal te benutten: “Van desert rock uit Mali naar gruizige Duitse techno, via een IJslands zuchtmeisje naar de betere funk en disco. Ik heb een voorkeur voor alternatieve indie-crossover en electronica acts, voor zover dat iets zegt...”

Concert dat indruk maakte: “Radiohead concerten hebben altijd iets magisch. Jon Hopkins in het Bimhuis, Portishead in Vredenburg en Sonic Youth in het Paard staan me nog goed bij. En Metallica moet je ook een keer full on ervaren.”

Assistent: Desiree Tabben
Bereikbaar: mail David
Artiesten: o.a. Flume, Moderat, SOHN, Anne-Marie, Bicep, Bonobo, Jungle, Jon Hopkins, Weval, Dekmantel Soundsystem, Jameszoo, Skepta, Alessia Cara
Festivals: Lowlands, Down The Rabbit Hole