Ziggo Dome vervoersinformatie

Hieronder hebben wij de vervoersinformatie voor je op een rijtje gezet.

arrow down

Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te reizen.  Indien je toch met de auto reist, vertrek dan ruim op tijd en rijd het gebied binnen via de S112/Gooiseweg. Vanaf daar wordt je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie. Hieronder hebben wij de vervoersinformatie voor je op een rijtje gezet.

Met het openbaar vervoer

In de buurt van de Ziggo Dome liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Met stads- en streekbus kun je de Ziggo Dome bereiken, en tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer Arena rijdt de Zuidtangent. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner

Met de auto

Kom je met de auto naar de Ziggo Dome? Vanaf de snelweg ben je er zo en de omgeving biedt een ruim aanbod parkeerplaatsen. Ook kun je slim gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam. Ziggo Dome ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens "ArenAPoort" en de aanwijzingen op de verkeersborden. Druk op de weg? Let op de elektronische borden boven de weg, en volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars. 

Kijk voor alle vervoersinformatie op vanAnaarBeter.nl

Parkeren

Parkeren kun je op een van de openbare parkeerlocaties rondom Ziggo Dome. Aan de servicebalies op de begane grond in Ziggo Dome kun je uitrijkaarten kopen. Zij hebben uitrijkaarten voor de volgende parkeergarages/plaatsen: P1, P2, P3, P4, P5 en P6. Een andere parkeertip is het P+R netwerk: makkelijk en goedkoop parkeren aan de rand van de stad, en verder reizen met het openbaar vervoer.

Bezoekers die slecht ter been zijn en per auto naar het concert komen, raden wij af om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en Ziggo Dome bevindt zich namelijk een voetgangersbrug. Overigens is P2 niet altijd open, dit parkeerterrein gaat zo'n 4 uur voor opening deuren van de Ziggo Dome open.

Kiss and Ride

Wil je iemand met de auto naar het concert brengen, of word je gebracht? Dat kan op De Entree 222. Je vindt De Entree door de gele borden met de tekst ‘Afzetten evenementen’ te volgen. Vanaf De Entree kan je makkelijk naar de Ziggo Dome lopen. Het laten afzetten van bezoekers bij De Entree is gratis.

Let op! Er mag niet geparkeerd worden en stoppen mag alleen op de aangewezen locaties. Als je met de auto opgehaald wordt na het concert, dient degene die je ophaalt de auto te parkeren in de parkeergarage, en lopend naar het voorplein voor de Ziggo Dome te komen.

Voor de ophaler: Parkeer je auto in parkeergarage P5. Vanuit daar loop je naar de Ziggo Dome om de concertbezoeker(s) op te halen en om vervolgens gezamenlijk terug te lopen naar de auto. Je kunt elkaar treffen bij grote paal met groene bewegwijzering tegenover de Ziggo Dome of bij Club Ziggo, welke zich links voor de hoofdingang van de Ziggo Dome bevindt. Spreek dit van tevoren af. Wij raden de ophalers aan om op tijd, een half uur voor de verwachte eindtijd, op het afgesproken meeting point aanwezig te zijn. 

Je vindt P5 door de gele borden met de tekst ‘Ophalen evenementen’ te volgen. Vanaf P5 kun je naar de Ziggo Dome lopen. Voor het ophalen van de bezoekers bedragen de parkeerkosten 1 euro voor de eerste 24 minuten, vervolgens per 25 minuten 1 euro (standaard parkeertarief).

Kom je iemand ophalen? Koop dan geen ‘evenement’ ticket, maar een regulier ticket. Zo maak je geen extra kosten! De Entree 222 is na het concert niet beschikbaar voor het ophalen van bezoekers.