BRASSERIE 2050

Het beste pop-up restaurant ter wereld
Ve 7607 Webuitsnedevervaagd

08.10.2019

Brasserie 2050 

Lowlands, de tijdelijke stad én proeftuin met 60.000 bewoners, heeft altijd getracht om de bezoekers een bredere kijk op de wereld om hen heen te geven. Dankzij een speciale samenwerking tussen onderzoekscentrum imec, Rabobank en Lowlands was in 2017 voor het eerst onder de naam Grow Smart de kas van de toekomst te zien. In de kas van de toekomst werd door middel van slimme technologie onze toekomstige voedselproductie getoond. Elk plantje wordt van slimme sensoren voorzien waardoor de condities voor de plant worden geoptimaliseerd en kostbare voedingstoffen niet verloren gaan. De kas was een aanvulling op de bijbehorende Brasserie 2050. In deze succesvolle eetgelegenheid konden de gerechten van toekomst ook daadwerkelijk worden gegeten, zoals steak tartare van watermeloen of zeewierkaviaar.   

Onder de missie ‘Growing a better world together’ werkt de Rabobank samen met technologische partners zoals imec Nederland en bedrijven in de food en agrarische  sector aan de verduurzaming van voedselproductie en -consumptie. In 2050 moeten er 10 miljard mensen gevoed worden en deze gigantische uitdaging gaan imec en Rabobank aan.

Website IMEC
Ve 7719 Web

Brasserie 2050 werd in 2019 winnaar van de internationale Restaurant & Bar Design Award voor beste pop-uprestaurant ter wereld. Ontwerpen uit meer dan 70 landen dongen mee naar de felbegeerde prijzen.

Wil je meer weten? Lees dan het interview met Lowlands directeur Eric van Eerdenburg door MarketingTribune over Brasserie 2050.  Hierin vertelt hij onder meer over festivalmarketing en waarom de combinatie van de Rabobank met een festival logisch is.

In 2050 heeft de wereld 10 miljard mensen te voeden. Om dat mogelijk te maken moet de hele wereldbevolking anders gaan eten. De gerechten die in Brasserie 2050 op de kaart staan, lieten zien dat dat niet betekent dat eten saai en smakeloos wordt, integendeel. Op het menu stonden onder andere No Waste brood, salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise en steak tartare van 50% vlees van scharrelkoeien uit Almere en 50% paprika en watermeloen.

Het paviljoen waarin de brasserie gehuisvest is, is door Overtreders W ontworpen als voedselschuur van de toekomt. Een boerenschuur is een tijdloos icoon voor het boerenbedrijf, en heeft zich in de loop der eeuwen bewezen als neutrale maar herkenbare schil waarin steeds veranderende activiteiten onderdak krijgen. Ook in de toekomst zal de schuur zich blijven ontwikkelen en plek bieden aan veranderende manieren van kweken en oogsten.

Interview MarketingTribune
Lowlandskas2

Bouwen voor de toekomst is circulair bouwen: zorgen dat er geen grondstoffen verloren gaan. De voedselschuur van de toekomst is dan ook gemaakt van geleende, gehuurde en demontabele standaardmaterialen die allemaal hun restwaarde behouden. De hoofdconstructie bestaat uit standaard palletstellingen, de tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en de gevel wordt gevormd door verticalfarmingkasten gevuld met keukenkruiden. Al het eten is zichtbaar en wordt gebruikt in de keuken, de gitterboxen gevuld met graan zorgen ervoor dat het paviljoen niet wegwaait. Zo is alles herbruikbaar en wordt er niks weggegooid.

Overtreders W is het ruimtelijk ontwerpbureau van Reinder Bakker en Hester van Dijk. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerp van spectaculaire ruimtelijke installaties voor de echte wereld, zoals een entreepoort voor de Albert Cuypmarkt, een wolfabriek en een gebouw van 250m2 gemaakt van geleende materialen, dat slechts 9 dagen bestond. Het werk van Overtreders W won verschillende ontwerpprijzen, waaronder een Frame Award en een Dutch Design Award in 2018.

Lowlandskas3

Het initiatief van de Kas van de Toekomst maakte onderdeel uit van Lowlands Science, dat een vast onderdeel is op Lowlands. Ben je geïnspireerd en denk je dat jouw bedrijf, merk of initiatief thuishoort op Lowlands Science? We zetten voor dit onderdeel van Lowlands aparte partnerships op.

Lowlands wetenschapsprogramma
Marcel

Marcel Surendonk

Manager sponsoring

Benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn voor een activatie van jouw bedrijf op Lowlands? Neem dan contact met ons op.

Mail Marcel